Meny

Om Hemtema

Hemtema är företaget som har det mesta!
Vare sig du behöver elektronikprodukter i form av TV, video, stereo eller data är Hemtema butiken du ska vända dig till.
Som återförsäljare av bl.a. Electrolux produkter har vi även ett stort utbud av vitvaror. Detta är ändå bara några få exempel på vårt breda sortiment.
Inte nog med det, vi utför även service och installationer på allt vi säljer och mer därtill. Kombinationen av detta gör Hemtema till en heltäckande butik!Om företaget


Företaget grundades 1959 av Knut Andersson, då under namnet "Kyl &Hushållsmaskiner". Företaget drevs då i Mortorp, ett litet samhälle ett par mil söder om Kalmar. Två år senare, 1961 flyttade företaget till Söderåkra, mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Anställda i företaget var Knut's hustru Anna-Greta samt äldsta sönerna Christer och Göran. 1976 öppnade Kyl & Hushållsmaskiner en radio och TV-butik i Torsås. Denna butik fick namnet Ljud & Bild.

De två butikerna drevs i ytterligare 4 år, till 1980 då Kyl & Hushållsmaskiner och Ljud & Bild flyttade in i det nybyggda Möre Köpcenter och fick det gemensamma namnet Hemtema i Söderåkra AB. Vid Knuts pensionering 1986 togs företaget över av äldste sonen Christer som sedan dess driver företaget. 1977 gick Hemtema med i Sveriges största RGT-kedja A-handlarna som var en butikskedja med över 140 butiker runt om i Sverige. Numera ingår vi i Euronics, europas största hemlektronikkedja! Besök kedjans hemsida på:www.euronics.se

Hemtema är företaget med det rika sortimentet!
Det är t.o.m så omfattande att våra kunder ibland har svårt att hålla koll på allt vi säljer. Därför har vi gjort den här sidan för att du snabbt och enkelt ska kunna se några av de viktigaste områderna vi står till tjänst med.

Detta är däremot inte allt! Är det något utöver dessa rubriker du vill ha hjälp med? Tveka inte att kontakta oss så kanske vi kan hjälpa dig!